Prawo jazdy forum

Ostatnio przeczytane.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 103, 104, 105  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Jeżycjada.jedyna.com Strona Główna -> Czytelnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monis
Pomoc administracyjna

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 12:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

madziula napisał:
Moniś, cieszę się, że ci się książka pdoobała tak jak mnie Smile Też mnie zastanawiała "Manula" - albo pseudonim, albo imię - czasem imiona sa bardzo dziwne Smile

Madziulko, podrzucaj takie "odstresowujące" tytuły, za te, które już podrzuciłaś bardzo Ci dziękuję raz jeszcze Very Happy Nie pomyślałam, że to pseudonim, możecie mieć rację Wink

Arrow Czachowska K., Szczerba D. "Poznań Borejków". Pisałam o niej w innym temacie i zapomniałam tutaj Wink Tam też o wrażeniach, więc już nie powtarzam.
madziula
Pomoc administracyjna

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 1:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Krzysztofa Pączka droga do sławy" Anny Onichimowskiej - urocza, radosna książeczka Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
monis
Pomoc administracyjna

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arrow Manula Kalicka "Szczęście za progiem". Do "refleksyjnych" bym zaliczyła bardziej niż tylko do rozluźniająco-odstresowujących, chociaż czyta się również bardzo, bardzo szybko. Styl taki jak lubię, o rzeczach trudnych (w tym przypadku sytuacja życiowa bohaterki) z humorem, ale to taki cięty, specyficzny humor. Pod tym względem skojarzyła mi się ta książka z "Niebieskim autobusem" Kosmowskiej i "10 minut od Centrum" Sowy. Polecam, jak najbardziej, a jutro mam nadzieję wypożyczyć sobie 3. książkę tej autorki, bo na bibliotecznej półce stały właśnie 3 Wink
Panna_Maria
Kalamburka - Uzależniony

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Filozofię Popkina Richarda H. i Strolla Avruma poczytuję. Bardzo fajna, bardzo prosto wyłożona i co najważniejsza nie taka straszna jak ją malują. Smile
dewajtis
Kalamburka - Uzależniony

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 8:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skończyłam całą sagę Zmierzchu.
zdecydowanie strata czasu.
Panna_Maria
Kalamburka - Uzależniony

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 8:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dewajtis napisał:
skończyłam całą sagę Zmierzchu.
zdecydowanie strata czasu.

Haha. Identycznie twierdzę. A jakoś po pierwszej nie skończyłam. Ciekawość, ble ble. Smile
ania1424
Czarna polewka - Mój dom to forum

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dalej nie daję spokoju Ewie Nowak Wink Wczoraj przeczytałam "Lina Karo", dziś zabrałam się do czytania "Kiedyś na pewno" Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
madziula
Pomoc administracyjna

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 12:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fannie Flagg - "Daisy Fay i cudotwórca" - dopiero zaczęłam, ale bardzo mi się podoba:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Seszen 2.0
Kłamczucha - Zaglądacz

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

madziula napisał:
Fannie Flagg - "Daisy Fay i cudotwórca" - dopiero zaczęłam, ale bardzo mi się podoba:)

Czytałam na wakacjach. Podobała mi się Wink
wysokie_obcasy
Czarna polewka - Mój dom to forum

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 9:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marzycielka z Ostendy- E-E. Schmitt
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aniutek95
Język Trolli - Pozytywnie Uzależniony

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 8:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marta Fox, "Firma Agaton - Gagaton: wypróbuj bez szorowania". Średnio mi się podobała, ale można było się pośmiać, więc chyba sięgnę po poprzednie części.
To już nie do tego tematu, ale właśnie w tej książce zauważyłam karteczkę z napisem "Napisz co spodobało się Tobie w tej książce", pod spodem są opinie czytelników. Ciekawe, prawda? Spotkałam się z tym pierwszy raz Wink
kaczka dziwaczka
Kalamburka - Uzależniony

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aniutek95 napisał:
Marta Fox, "Firma Agaton - Gagaton: wypróbuj bez szorowania". Średnio mi się podobała, ale można było się pośmiać, więc chyba sięgnę po poprzednie części.
To już nie do tego tematu, ale właśnie w tej książce zauważyłam karteczkę z napisem "Napisz co spodobało się Tobie w tej książce", pod spodem są opinie czytelników. Ciekawe, prawda? Spotkałam się z tym pierwszy raz Wink

Kiedyś kiedyś gdy byłam trochę młodsza czytałam wszystkie części- wypróbuj bez szorowania, Batoniki always miękkie jak deszczówka i jak pięknie być sobą. Odnoszę wrażenie, ze pierwsze części były ciekawsze od ostatniej, albo ja przy pierwszych byłam młodsza Wink

Ostatnio czytałam "Trzy metry nad niebem" Federico Moccia, teraz czytam część drugą "Tylko ciebie chcę"- trochę się meczę nad tą książką, nie rozumiem zachowania głównych bohaterów. Młodzi włosi przedstawieni s w tej książce jak bezmyślni, egoistyczni pajace, czerpiący radość i satysfakcję z okradania innych, robienia im przykrości i pokazywania "co to nie oni". Książka w moim odczuciu trochę krzywdząca- nie sądzę, żeby we Włoszech taka Sodoma się działa.

I zaczęłam czytać "Siedem pożarów Mademoiselle" Esther Vilar.- moja nagrodowa książka. Czyta się rewelacyjnie- historia miłości nieodwzajemnionej- a nawet niezauważonej- francuskiej guwernantki do niepozornego amerykańskiego strażaka. Historia widziana oczami 12 latki, która pomaga swojej guwernantce w zdobyciu uczucia Smile

Najtańsze książki

POSADŹ DRZEWKO!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Panna_Maria
Kalamburka - Uzależniony

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 7:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raport o Acid Drinkers Leszka Gnoińskiego i Większy kawałek świata Joanny Chmielewskiej. Jestem w trakcie czytania, ale książki jak najbardziej mi się podobają. Smile
linka
Żaba - Nie mogę żyć bez Jeżycjady

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 11:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Całuski pani Darling" M. Musierowicz. Książke przeczytałam ze smakiem Wink
madziula
Pomoc administracyjna

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 8:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skończyłam "Daisy Fay..." - świetna książka! Teraz zaczęłam "Amora i porywaczy duchów" - kolejną książkę Liliany Fabisińskiej (wcześniej czytałam jakby poprzednią część, tj. "Amora z ulicy Rozkosznej") - bardzo wesoła, ciepła książka o smoku Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Jeżycjada.jedyna.com Strona Główna -> Czytelnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 103, 104, 105  Następny
Strona 79 z 105

Skocz do: