| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
monis Pomoc administracyjna

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 12:19 am Temat postu: |
|
|
| madziula napisał: | Moniś, cieszę się, że ci się książka pdoobała tak jak mnie Też mnie zastanawiała "Manula" - albo pseudonim, albo imię - czasem imiona sa bardzo dziwne  |
Madziulko, podrzucaj takie "odstresowujące" tytuły, za te, które już podrzuciłaś bardzo Ci dziękuję raz jeszcze Nie pomyślałam, że to pseudonim, możecie mieć rację
Czachowska K., Szczerba D. "Poznań Borejków". Pisałam o niej w innym temacie i zapomniałam tutaj Tam też o wrażeniach, więc już nie powtarzam. _________________ "Dorośli też są przecież dziećmi, tylko wyglądają trochę inaczej..." Barbara Kosmowska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madziula Pomoc administracyjna

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 1:48 pm Temat postu: |
|
|
"Krzysztofa Pączka droga do sławy" Anny Onichimowskiej - urocza, radosna książeczka  _________________ www.sygnaturka.blox.pl
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monis Pomoc administracyjna

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Manula Kalicka "Szczęście za progiem". Do "refleksyjnych" bym zaliczyła bardziej niż tylko do rozluźniająco-odstresowujących, chociaż czyta się również bardzo, bardzo szybko. Styl taki jak lubię, o rzeczach trudnych (w tym przypadku sytuacja życiowa bohaterki) z humorem, ale to taki cięty, specyficzny humor. Pod tym względem skojarzyła mi się ta książka z "Niebieskim autobusem" Kosmowskiej i "10 minut od Centrum" Sowy. Polecam, jak najbardziej, a jutro mam nadzieję wypożyczyć sobie 3. książkę tej autorki, bo na bibliotecznej półce stały właśnie 3  _________________ "Dorośli też są przecież dziećmi, tylko wyglądają trochę inaczej..." Barbara Kosmowska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Panna_Maria Kalamburka - Uzależniony

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Filozofię Popkina Richarda H. i Strolla Avruma poczytuję. Bardzo fajna, bardzo prosto wyłożona i co najważniejsza nie taka straszna jak ją malują.  _________________ Po prostu - bądź dobrym człowiekiem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dewajtis Kalamburka - Uzależniony

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 8:19 pm Temat postu: |
|
|
skończyłam całą sagę Zmierzchu.
zdecydowanie strata czasu. _________________ Znalazłam w starym notesie numery telefonów. Umarłych przyjaciół, adresy spalonych domów. Cyfry nakręcam. Czekam. Telefon dzwoni. Ktoś podnosi słuchawkę. Cisza. Oddech słyszę... a może szept ognia? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 8:21 pm Temat postu: |
|
|
| dewajtis napisał: | skończyłam całą sagę Zmierzchu.
zdecydowanie strata czasu. |
Haha. Identycznie twierdzę. A jakoś po pierwszej nie skończyłam. Ciekawość, ble ble.  _________________ Po prostu - bądź dobrym człowiekiem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ania1424 Czarna polewka - Mój dom to forum

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Dalej nie daję spokoju Ewie Nowak Wczoraj przeczytałam "Lina Karo", dziś zabrałam się do czytania "Kiedyś na pewno"  _________________ Zapraszam na http://jezycjadowaencyklopedia.npx.pl/
gg 6758737 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Fannie Flagg - "Daisy Fay i cudotwórca" - dopiero zaczęłam, ale bardzo mi się podoba:) _________________ www.sygnaturka.blox.pl
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Seszen 2.0 Kłamczucha - Zaglądacz

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 9:52 pm Temat postu: |
|
|
| madziula napisał: | | Fannie Flagg - "Daisy Fay i cudotwórca" - dopiero zaczęłam, ale bardzo mi się podoba:) |
Czytałam na wakacjach. Podobała mi się  _________________ "wszystko jest zawsze tak, jak ma być, ale widać to tylko z góry." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wysokie_obcasy Czarna polewka - Mój dom to forum

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 9:38 pm Temat postu: |
|
|
| Marzycielka z Ostendy- E-E. Schmitt |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aniutek95 Język Trolli - Pozytywnie Uzależniony

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:23 am Temat postu: |
|
|
Marta Fox, "Firma Agaton - Gagaton: wypróbuj bez szorowania". Średnio mi się podobała, ale można było się pośmiać, więc chyba sięgnę po poprzednie części.
To już nie do tego tematu, ale właśnie w tej książce zauważyłam karteczkę z napisem "Napisz co spodobało się Tobie w tej książce", pod spodem są opinie czytelników. Ciekawe, prawda? Spotkałam się z tym pierwszy raz  _________________ "Lepszy niewielki aplauz niż żaden, choćby był z lekka pozbawiony zapału." (Kłapouchy) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaczka dziwaczka Kalamburka - Uzależniony

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 10:33 am Temat postu: |
|
|
| Aniutek95 napisał: | Marta Fox, "Firma Agaton - Gagaton: wypróbuj bez szorowania". Średnio mi się podobała, ale można było się pośmiać, więc chyba sięgnę po poprzednie części.
To już nie do tego tematu, ale właśnie w tej książce zauważyłam karteczkę z napisem "Napisz co spodobało się Tobie w tej książce", pod spodem są opinie czytelników. Ciekawe, prawda? Spotkałam się z tym pierwszy raz  |
Kiedyś kiedyś gdy byłam trochę młodsza czytałam wszystkie części- wypróbuj bez szorowania, Batoniki always miękkie jak deszczówka i jak pięknie być sobą. Odnoszę wrażenie, ze pierwsze części były ciekawsze od ostatniej, albo ja przy pierwszych byłam młodsza
Ostatnio czytałam "Trzy metry nad niebem" Federico Moccia, teraz czytam część drugą "Tylko ciebie chcę"- trochę się meczę nad tą książką, nie rozumiem zachowania głównych bohaterów. Młodzi włosi przedstawieni s w tej książce jak bezmyślni, egoistyczni pajace, czerpiący radość i satysfakcję z okradania innych, robienia im przykrości i pokazywania "co to nie oni". Książka w moim odczuciu trochę krzywdząca- nie sądzę, żeby we Włoszech taka Sodoma się działa.
I zaczęłam czytać "Siedem pożarów Mademoiselle" Esther Vilar.- moja nagrodowa książka. Czyta się rewelacyjnie- historia miłości nieodwzajemnionej- a nawet niezauważonej- francuskiej guwernantki do niepozornego amerykańskiego strażaka. Historia widziana oczami 12 latki, która pomaga swojej guwernantce w zdobyciu uczucia  _________________ www.przypadkowy.blog.pl
Najtańsze książki
POSADŹ DRZEWKO! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Raport o Acid Drinkers Leszka Gnoińskiego i Większy kawałek świata Joanny Chmielewskiej. Jestem w trakcie czytania, ale książki jak najbardziej mi się podobają.  _________________ Po prostu - bądź dobrym człowiekiem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
linka Żaba - Nie mogę żyć bez Jeżycjady

|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 11:50 pm Temat postu: |
|
|
"Całuski pani Darling" M. Musierowicz. Książke przeczytałam ze smakiem  _________________ "Czasem płaczę, bo chce mi się płakać... wtedy czuję, że uchodzi ze mnie zło." R.R. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 8:23 am Temat postu: |
|
|
Skończyłam "Daisy Fay..." - świetna książka! Teraz zaczęłam "Amora i porywaczy duchów" - kolejną książkę Liliany Fabisińskiej (wcześniej czytałam jakby poprzednią część, tj. "Amora z ulicy Rozkosznej") - bardzo wesoła, ciepła książka o smoku  _________________ www.sygnaturka.blox.pl
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|